Lysfestival Loi Krathong i Thailand

I dag kan du opleve én Thailands største festivaler – den smukke lysfestival Loi Krathong.

Lysfestival Loi Krathong i Thailand. Alene det at opholde sig i Thailand kan være en fest, men udover varme sommernætter med liv og glade dage, kulørte lys og kolde øl, er der også 15 officielle og et utal af uofficielle festivaler og helligdage i Thailand. De varierer mellem alt fra religiøse fejringer til de famøse fuldmånefester på Koh Phangan, og kan være lidt et virvar at finde rundt i, da de både stammer fra den gregorianske (som vi bruger), den kinesiske, den thailandske solkalender og den buddhistiske månekalender. Det gode er dog, at langt de fleste afholdes samme dato hvert år eller i forbindelse med fuldmåne.

Loi Krathong festivallen
Netop dette er tilfældet med festivallen Loi Krathong, der afholdes 6. november 2014 – dagen for fuldmåne i den 12. månemåned – og er blandt de mest populære festivaler i Thailand.
Loi Krathong er et spektakulært syn, hvor tusinder og atter tusinder af blussende lys søsættes på små både lavet af bananblade. Ceremonien er thailændernes måde at vise taknemmelighed for vandets godhed, og afholdes når regnsæsonen er overstået, vejret godt og vandstanden høj.

Fyrværkeri og skønhedskonkurrence
I måneskin sættes de små bananblads-både, krathonger, ud på floder, søer, kanaler og andre steder, hvor vandet kan føre krathonerne med sig. Udover stearinlys er de også ladet med tændte røgelsespinde, blomster og mønter – og skal tage synd og ulykke med sig og samtidig hjælpe med at opfylde ønskerne for det kommende år. Især langs floden Chao Phraya, der udmunder i Bangkok, er der rig mulighed for at se tusindvis af tændte lys danse ud på det skvulpende vand under en skinnende måne. Visse steder, såsom Chiang Mai i nord, sendes der også lysende papir-lanterner op i luften, da dagen falder sammen med den nordlige Lanna-festival Yi Peng, der om muligt er endnu mere visuelt spektakulær.
Derudover er skønhedskonkurrencer også en del af festlighederne, hvor man kårer skønhedsdronningen Noppamas, som var en legendarisk kvinde fra Sukhothai – den gamle hovedstad som også er symbolet på Thailands storhedstid. Derudover spares der ikke på krudtet i de større byer, hvor der i den grad skydes fyrværkeri af.
Uanset hvor du opholder dig i Thailand på denne dag, vil du blive mødt af den fantastiske stemning og glæde, der er, når der er fejringer, festivaler og ceremonier i Thailand – og helt sikkert komme hjem med ekstra oplevelse i kufferten

Loi Krathong
Hvornår: 6. november 2014 omkring midnat, hvor der er fuldmåne i den 12. månemåned.
Hvorfor: Thailænderne fejrer vandets godhed. ’Loi’ betyder at flyde og ’krathong’ er navnet på de små både lavet af bananblade, som sættes ud på floder, søer, å-løb og kanaler.
Hvordan: De små både af bananblade indeholder tændte lys, blomster, mønter og røgelsespinde, og i takt med at de driver væk på de åbne vand, menes de at tage potentielle ulykker og ønsker for det kommende år med sig.

Find mere more om Thailand her

Håber du fandt information om Lysfestival Loi Krathong i Thailand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *